AIK hockey’s gratismatch, där sponsorer och partners betalar entréavgiften så att publiken kan gå in fritt.

[av_one_half first]
[av_heading heading=’Vi tog ett snack med Sevve Saberi, ansvarig för publik och marknad på AIK hockey och hur de tänker kring sin så kallade gratismatch, där deras sponsorer och partners betalar entréavgiften så att publiken kan gå in fritt. ’ tag=’h6′ color=” style=” padding=’10’]
[/av_one_half]

[av_one_half]
[av_image src=’http://attendance2.com/wp-content/uploads/2016/02/sevvelogo2.png’ attachment=’2874′ align=’right’ animation=’no-animation’ link=” target=’no’]
[/av_one_half]

[av_textblock ]
Ni har valt att ge er publik möjlighet att säkra upp biljetter genom att endast betala en administrations avgift på 25 kr och boka via nätet, hur tänkte ni?

–        Vi ser det som en extremt bra fördel om vi tidigt kan meddela arenan att vi har fullt, samt att vi vill ge dem som betalar och bokar tidigt möjligheten till bättre platser. Sedan är det självklart en fördel att vi ökar vår databas på kunder så att vi kan kommunicera med dem och försöka locka tillbaka dem. En annan möjlighet som vi lagt in i år är att de kan förboka sina 50/50-lotter och ge frivilligt bidrag till AIK hockey.

 Kan ni redan nu bedöma om det är en lyckad strategi?

–        Vi la ut en nyhet om det i söndags 31:a januari och har i skrivande stund, 24 timmar senare nästan 1000 biljetter sålda. Vi ser att vi sålt knappt 40 50/50-lotter och lika många har skänkt 20 kr till AIK Hockey. Som ni vet många bäckar små.

Ser du möjligheter att utöka möjligheterna med att t.ex sälja souvenirer, mat och dryck via nätet innan nästa gratismatch?

–        Självklart, vi kanske kommer göra det redan till den här. Via ProPublik kan vi enkelt maila alla som bokat några dagar innan matchen och ge dem möjligheten via en ny länk.

Vilken match är det ni kommer att köra Gratismatchen på i år?

–        Det är inte förrän den 20:e februari mot Björklöven. Vi har med andra ord möjlighet att fylla Hovet endast genom förbokningar, det vore fantastisk kul och dessutom ge en försmak till det drag vi hoppas vi kan få i Play-off-matcherna.

collageaikbjörklöven4

Har ni förresten redan börjat sälja biljetter till Play-off, fast ni inte 100% klara?

–        Vi är klara för någon form av ”slutspel”/Playoff” och då är det smart att starta försäljningen så snart som möjligt och fram för allt kommunicera vilka datum som kan bli aktuella.

Vad har ni gått ut med hittills?

–        Vi har släppt ett Play-Off-kort som ger access till alla Play-off-matcher som kommer spelas, samt att vi inkluderat de tre sista hemmamatcherna om de köper innan 16:e februari.

Hur har responsen varit?

–        Vi har inte kommunicerat det men förhoppningsvis kan vi sälja komplettera säsongskortsförsäljningen så att vi har minst halva Hovet förbokat till Playoff. Vi gör det ju inte heller direkt svårare för oss genom att få namn och e-post till alla som kommer på gratismatchen.

Vi önskar AIK lycka till med sina kampanjer och resten av säsongen.

 
[/av_textblock]