DIF-Leksand och kvalserien 2012

difleksand

Djurgården Hockey och Leksands IF möttes i kvalserien till Elitserien 2012. Leksand lockar mycket folk på många arenor runt om i landet, och i synnerhet i Stockholm. Det här var första gången på länge som lagen möttes, och matchen var därför ännu hetare. Vi genomförde då en strategi som maximerade de positiva effekterna för Djurgåden Hockey i kvalserien.

I en hemmamatch som riskerade att förvandlas till en bortamatch på grund av det stora intresset från alla Leksandssupportrar, lyckades Djurgården Hockey säkerställa att bara djurgårdare såg matchen. Detta gjordes genom att det först endast var möjligt att köpa biljetter till samtliga matcher i kvalserien, det så kallade Kvalseriekortet, och att det därefter var medlemskrav för att köpa lösbiljetter.

Genom att ha en bas med säsongskortsinnehavare och sedan fylla på med kvalseriekortsinnehavare och medlemmar säkerställde Djurgården Hockey maximalt stöd från läktaren under den viktiga kvalserien samtidigt som man såg till att premiera sina mest trogna supportrar.

Tack vare sättet Djurgården Hockey sålde biljetter på blev det aldrig något allmänt biljettsläpp till matchen mot Leksand, den var slutsåld redan efter att medlemmarna erbjudits köpa biljetter!

Kommentera