SM-final 6, 2010

difhv71

Säsongen 2009/10 gjorde Djurgården Hockey stor succé i SM-slutspelet och nådde klubbens första SM-final sedan 2001. I finalen stod HV71 för motståndet. Efter tre matcher låg Djurgården under med 2-1 i matcher i en finalserie där det krävdes fyra segrar för att säkra SM-guldet. HV71 hade de kommande två matcherna på hemmaplan, och vid två raka segrar skulle det inte bli någon mer final på hemmaplan för Djurgården.

I det läget låg vi bakom en idé som skulle bli mycket uppmärksammad bland hockeyvänner och i media: Djurgården Hockey släppte biljetter till final 6 på Hovet, en match som kanske aldrig skulle spelas. Biljetterna såldes endast till medlemmar i Djurgården Hockey och speciellt inbjudna (de som köpt biljetter till minst två matcher i grundserien). Om matchen inte skulle bli av, så fick inte supportrarna pengarna tillbaka, utan kunde istället använda dem till säsongskort kommande säsong eller till Djurgårdssouvenirer.

Otroligt nog såldes matchen slut redan innan det stod klart att den skulle spelas! När Djurgården sedan vann den fjärde SM-finalen, och gjorde så att final 6 skulle spelas, hörde flera parter av sig och undrade när biljetterna skulle släppas. ”De är redan slutsålda”, var inte svaret de hade väntat sig…

Det här är ett mycket bra exempel på vad kunnande, kreativitet och rätt verktyg innebär för möjligheterna att skapa nya intäkter för alla evenemangsarrangörer.

 

Kommentera