Guldbiljetten 2014

2014 års Guldbiljett gick till Hammarby Fotboll. ”Under 2014 har Hammarby Fotboll haft en imponerande publikökning som gett eko i hela Fotbollseuropa. Hammarby Fotboll har arbetat långsiktigt med att engagera sin egen publik i rekryteringsarbetet och använt sociala medier för att lyfta fram den atmosfär som finns på lagets hemmamatcher.

Tack vare det har man lyckats öka sitt snitt från 6.893 år 2010 till att 2014 ha det högsta publiksnittet i Sverige oavsett idrott: 20.451 åskådare – och allt detta trots att man inte spelar i högsta serien. Det är därför ett lätt beslut att med glädje tilldela 2014 års Guldbiljett till Hammarby Fotboll” säger Janne Ednertz, VD och grundare av Attendance2.

Guldbiljetten delades ut då Hammarby mötte GIF Sundsvall den 11:e maj på Tele2 Arena, i pausen.

”Det här är naturligtvis väldigt roligt för oss att erhålla den här utmärkelsen. 2014 var ett fullständigt magiskt år på alla sätt och vis, inte minst publikt, som slutligen kröntes med en biljett till Allsvenskan 2015. Resan Hammarby har gjort rent publikmässigt är remarkabel och framförallt vill jag hylla våra fantastiska supportrar som gör det här möjligt.

Vi startade ett arbete under slutet av 2013 för att stärka relationerna mellan klubb och supportrar, framförallt när det gäller kommunikationen, och även om det inte var den enskilt avgörande faktorn för publiksuccén förra året så bidrog den i allra högsta grad. Det samarbetet är vi mycket stolta över, för vi vet att det kan bära ännu mer frukt även i framtiden” kommenterar Markus Nilsson, biljettansvarig på Hammarby Fotboll. Förra årets Guldbiljett gick till Handbollsklubben IFK för attha gjort en otroligt häftig resa med sin publik och för att de är en självklar förebild för alla svenska idrottsklubbar”.

HIF2