IFK Kristianstad tilldelas Guldbiljetten

guldbiljettenHandbollsklubben IFK Kristianstad tilldelas Guldbiljetten, ett pris som delas ut av Attendance2 AB, till den person eller klubb som under 2013 på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor.

– IFK Kristianstad har gjort en otroligt härlig resa med sin publik och är en självklar förebild för alla svenska idrottsklubbar. Det är inget speciellt i dricksvattnet i Kristianstad som gör att invånarna går man ur huse för att se handboll, utan IFK Kritianstad har visat vilken effekt man kan få av ett hårt och målmedvetet arbete med publiken i fokus, säger Janne Ednertz, VD på Attendance2, som delar ut priset.

Med ett publiksnitt på nära 5000 åskådare har IFK Kristianstad nära tre gånger fler åskådare än tvåan i publikligan – en prestation som saknar motstycke i idrottssverige.

– Vi har haft en fantastisk resa med vår underbara publik. Att få Guldbiljetten är både roligt, hedrande men också inspirerande för framtiden, säger klubbchef Nikolas Larsson.

Priset kommer att delas ut i samband med den första kvartsfinalen, den 12 mars.

Motivering
IFK Kristianstad har genom ett hårt, smart och målmedvetet arbete skaffat sig en unik position inom Svensk idrott. IFK Kristianstads arbete väcker inte bara avund och respekt från konkurrenterna i Elitserien i Handboll, utan även inom hela Idrottssverige.

Genom en unik satsning på sin publik och genom att sätta publiken i första rummet har IFK Kristianstad skapat Sveriges häftigaste handbollsupplevelse, med ett publiksnitt som är nära tre gånger högre än närmaste konkurrent.

IFK Kristianstad är ett levande exempel på att en idrottsklubb inte är någonting utan sin publik, och att man tack vare en målmedveten satsning på den kan nå så väl ekonomisk som sportslig framgång.

samlingsbild